Nacionalni park Sutjeska i Zelengora

Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u BiH koji je po svojim prirodnim vrednostima i lepotama biser Bosne i Hercegovine. Obuhvata područje Sutjeske sa strogim prirodnim rezervatom Perućica, delove planina Maglić (2.386 m- najviši vrh u BiH), Volujaka, Vučeva i Zelengore. Zahvaljujući izvanrednim prirodnim vrednostima i njihovoj očuvanosti NP Sutjeska je od 2000. godine uvršten u II kategoriju IUCN-a (Odel UN-a za zaštitu prirode i prirodnih dobara).

NP Sutjeska je najraznovrsniji kompleks ekosistema na prostoru BiH i jedan od najraznovrsnijih na prostorima jugoistočne Evrope. Celo područje parka odlikuje izuzetna lepota i raznolikost oblika pejzaža – od pitomih dolina, gustih šumskih kompleksa, planinskih pašnjaka do visokih planinskih masiva.

Na Zelengori se nalazi osam glečerskih jezera „gorskih očiju“, a ono što takođe karakteriše ovo područje su duboki kanjoni Sutjeske, Hrčavke i Jabučnice, bistrih planinskih reka bogatih potočnom pastrmkom. Veoma je dragocen i bogat fond divljači i retkih biljnih vrsta, od kojih su mnoge endemske.

U samom srcu Parka smešten je i strogi prirodni rezervat Perućica (1.434 ha), najočuvanija i najveća prašuma u Evropi, u kojoj je od osnivanja nacionalnog parka strogo zabranjena bilo kakva intervencija čoveka.
Na području nacionalnog parka Sutjeska nalaze se i mnogobrojni spomenici starije i novije istorije.

POVRŠINA PARKA 17.250 ha
OSNOVAN 1965. GODINE
NAJSTARIJI NACIONALNI PARK U BOSNI I HERCEGOVINI

Trio Lux Resort

U sastavu Trio Lux Resort-a, koji je smešten samo nekoliko kilometara od ušća Tare u Drinu, nalazi se prostor namenjen održavanju seminara, skupova, konferencija svih vrsta i edukacija gde je obezbeđen Wi-Fi i video bim za prezentacije.

Kapacitet konferencijskog prostora: 60 osoba
Priuštite sebi i svojim zaposlenima nešto posebno, nešto čega će se sećati. 

Neka vaš tim bude još jači i složniji!

Izaberite aktivnost za vaš tim

Avanturizam
Izaberite neku od naših aktivnosti u prirodi kao što je rafting Tarom kao najbolji primer timskog rada, kanjoning kroz kanjon reke Hrčavke, Hiking ili pešačka tura do Trnovačkog jezera, obilazak prašume Perućica …

Igre
Trio Lux Resort raspolaže sa 2 hektara zelene travnate površine, koja omogućava organizaciju mnoštva sportskih igara i nadmetanja. Na raspolaganju su teren za odbojku, stoni tenis, stoni fudbal , pikado …

Aktivnosti na bazenu
Našim klijentima nudimo odmor uz 2 otvorena bazena koji se nalaze u centralnom delu Resorta za razne vidove odmora i zabave

Večernje žurke i druženje
U večernjim satima organizujemo zabavu i opušteno druženje u restoranu uz bazen ili uz otvoreno ognjište

Izaberite avanturu, ostalo prepustite nama! Vama na usluzi 7/24